Svi žele dres koji 'nema cijenu'
Foto - Screenshot

Steve Hodge je vlasnik čuvene desetke

Svi žele dres koji 'nema cijenu'

M. Šljivak

Smrt Diega Maradone potresla je svijet sporta.

Širom planete se odaje počast jednom od najvećih fudbalera svih vremena, a mnogi naravno pokušavaju i zaraditi na njegovom imenu.

Tako su engleski mediji plasirali informaciju da nekadašnji reprezentativac Gordog Albiona Steve Hodge ima namjeru da proda dres sa čuvene utakmice protiv Argentine 1986. godine.

Maradona je tada Englezima zabio dva čuvena gola, uključujući čuvenu 'božiju ruku', a njegova 'desetka' je nakon utakmice završila u rukama Hodgea.

Nekadašnji engleski fudbaler priznaje da je dobio brojne ponude za dres, ali nakon svega ističe da nema šanse da ga proda.

"Imam taj dres 34 godine i nikad nisam ni pomislio da ga prodam. Za mene on ima nevjerovatnu sentimentalnu vrijednost. Ljudi me zovu, dolaze na vrata, nije to ugodna situacija", rekao je Hodge i dodao je:

"Pojavila se lažna vijest kako tražim milion funti ili čak dva za njega. Navodno pokušavam da zaradim koristeći situaciji. Smatram to uvrjedljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju", poručio je nekadašnji engleski reprezentativac.

Promo

Top Komentari

miki30
Ma ko želi?? Bjaži bolan, ne diži mu cijenu.
2 3
BlueBoys
Opustena vijest.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi