Veliki uspjeh

Sjajni Dinamo i Crvena zvezda izborili evropsko proljeće!

A. Čaušević

Dinamo i Crvena zvezda su prezimili u Evropi kolo prije kraja grupne faze Europa lige. 

Pobjedom u gostima kod Feyenoorda s 0:2 hrvatski prvak je osigurao prvo mjesto u grupi K i imat će povoljan status pred žrijeb.

Modri su do vodećeg gola stigli u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je pogodio Petković iz penala. U nastavku zabio je Majer.

U drugom meču ove grupe Wolfsberger je u Moskvi s 0:1 bio bolji od CSKA te austrijski tim zahvaljujući golu Vizingera drže drugo mjesto.

Uoči mečeva 6. kola Dinamo ima 11 bodova, Wolfsberger 7, Feyenoord 5, a CSKa tri boda.

Crvenoj zvezdi je u duelu sa Hoffenheimom odgovarao remi, a na kraju je završeno 0:0. Njemački predstavnik je osigurao prvo, a prvak Srbije drugo mjesto u grupi L.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liberec je u drugom meču ove grupe pobijedio Gent s 1:2, ali ispostavilo se da je to bio pirov trijumf.

Villareal iz grupe I je osigurao prolazak dalje i prvo mjesto pobjedom nad Sivassporom s 0:1. Gol odluke je djelo Chukwuezea. U drugom meču Qarabag i Maccabi Tel Aviv su odigrali 1:1. Za drugo mjesto u međusobnom duelu će odlučiti Maccabi i Sivasspor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.