Uoči meča s Juventusom

Koeman se pravdao novinarima kako tretira Pjanića: "Moj izbor je za dobro ekipe"

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 11 nastupa, a generalni dojam je da mu Ronald Koeman ne daje priliku kakvu zaslužuje. 

Pjanić je starter u Ligi prvaka, dok u La Ligi ulazi s klupe, tako je bilo i u posljednjem duelu protiv Cadiza kada je upisan poraz rezultatom 2.1.

Uoči utakmice Lige prvaka protiv Juventusa Koeman je morao objasniti novinarima zašto bh. veznjak igra u Ligi prvaka od prve minute, a u prvenstvu priliku dobija na kapaljku.

"Mislim da je to slučajnost. Njegova uloga u Barceloni je drugačija u odnosu na Juventus. Mi igramo drugačije, želimo praviti veći pritisak", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Plaća cijenu što je doašo kasnije, ali nikada nisam sumnjao u Pjanića. Imam dosta veznjaka i moj izbor je za dobro ekipe", dodao je Nizozemac.

Pjanić je u dosadašnjih pet kola Lige prvaka bio starter na svakom meču. U La ligi je na šest mečeva počeo samo susret s Atleticom i zamijenjen je u finišu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.