Remi Fiorentine i Genoe

Nevjerovatna utakmica u Firenci

Esmer Oštraković

U meču 10. kola italijanske Serije A Fiorentina je ugostila Genou, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1). 

Od početka utakmice Fiorentina je stvarala šanse, dominirala, naročito u drugom dijelu, ali je na kraju jedva izvukla bod.

Prosto je nevjerovatno kako je Genoa uspjela da ostane neporažena u Firenci u meču u kojem je kukavičkim pristupom namjeravala osvojiti bod. I uspjela je u tome, mada je vodila 1:0 do 98. minute.

Bonaventura je bio čaki zabio gol za Fiorentinu, ali je naknadno utvrđeno VAR-om da je prethodno u akciji skrivio faul.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I dok su svim silama nogometaši Genoe pokušavali doći do boda, ukazala im se dobra prilika u finišu, a rezervista Marko Pjaca istu koristi i zabija za 1:0. 

Uslijedila je velika nadoknada, da bi tek 98. minuti Milenković pogodio za izjednačenje i podjelu bodova u ovoj ludoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.