Ide u Tursku

Ozil u januaru konačno napušta Arsenal, a u transferu mu pomaže i Erdogan?

Endin Čaušević

Njemački veznjak Mesut Ozil već mjesecima nije odigrao ni minute u dresu londonskog Arsenala.

Ozil je zadnji put igrao prošle sezone, a onda je Mikel Arteta odlučio da ga ukloni iz prvog tima iako je on jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Nijemac ima ugovor do kraja ove sezone, ali kako stvari stoje već će u januaru napustiti klub.

Arsenal je zainteresovan da se što prije riješi Ozila, ali je jasno da ga ne žele pustiti besplatno. Ozil ima ugovor od čak 20 miliona eura godišnje i jasno je da će morati pristati na znatno smanjenje plate ukoliko želi naći novi klub.

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da će Ozil karijeru nastaviti u Fenerbahčeu koji ga želi dovesti već u januaru. No, oni traže od njega da pristane na znatno smanjenje plate što ne bi trebao biti problem s obzirom da Ozil želi da ide iz Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Fenera su poručili da pregovaraju s Ozilom i da su finansijski u mogućnosti da ga dovedu u januaru. Također, pojavila se informacija i da u svemu pomaže i predsjednik Turske, Recep Erdogan, koji je u dobrim odnosima s Ozilom.

Navodno, Erdogan bi mogao dati dio novca da se Ozil dovede u Fener što bi bila velika stvar za turski fudbal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.