Slika i prilika Arsenala: Povrijeđeni igrač šepa, Arteta ga gura u igru

Na meču protiv Tottenhama

Slika i prilika Arsenala: Povrijeđeni igrač šepa, Arteta ga gura u igru

Admin Čaušević
Teme:

Kao i obično na početku sezone navijači Arsenala se nadaju najboljem, međutim kako se prvenstvo zakuha Topnici ne uspjevaju opravdati očekivanja.

Novi poraz upisan je sinoć i to od najvećeg rivala. Tottenham je slavio sa sigurnih 2:0 golovima Heung-mina Sona i Harryja Kanea.

Pijetlovi su drugi gol postigli iz kontra napada. Nekoliko sekundi prija napadač thomas Partey je krenuo da izađe s terena.

Partey se požalio na povredu, šepajući je došao do aut linije, a kada je vidio da se sprema opasnost Arteta ga je gurnuo na teren. Snažni veznjak je krenuo da trči, ali bilo je prekasno.

Igrači Tottenhama su se veće počeli radovati, dok je Arteta samo rizikovao da se Parteyova povreda samo pogorša.

[twitter]https://twitter.com/Molatsportgist/status/1335844262294990848[/twitter]

"Thomas izlazi, šepa, osjeća bolove, mora izaći i ostali smo bez čovjeka u ključnom momentu. Trebao je pasti na teren. Želio sam ga na terenu, da uradi šta je moguće za tim", rekao je Arteta poslije meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pokušao sam da ga gurnem na teren. Mislim da nije razumio opasnost sitaucije kada je napustio svoju poziciju", dodao je Španac.

Nakon 11 utakmica Arsenal je tek 15. na tabeli sa svega osvojenih 13 bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi