Foto - EPA

Novi poraz Topnika

Arsenal nikad lošiji: Autogol Aubameyanga i novi poraz, Xhaka idiotskim potezom razbijesnio navijače

Midhat Šljivak

Arsenal je u 12. kolu Premier lige poražen na Emiratesu od Burnleyja rezultatom 0:1.

Topnici su ponovo protivniku poklonili pobjedu. Autogol je zabio skupocjeni eksponent Pierre-Emerick Aubameyang, a navijači londonskog kluba bijesni su zbog još jednog idiotskog poteza Granita Xhake.

Izgledao je dobro tim Mikela Artete u prvom poluvremenu. Napadali su, imali su nekoliko odličnih pokušaja, ali se Burnley odbranio i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Krenuo je domaći tim ofanzivno i u nastavak meča i dominirali su sve do istinski glupog poteza Granita Xhake. Švicarac je počeo daviti Ashleyja Westwooda pred očima sudije, a ovaj uz pomoć VAR-a ga šalje u svlačionicu.

Burnley se potom oslobodio pritiska i uspio je u 73. minuti doći do gola. Nakon kornera vlastitu mrežu pogađa Aubameyang za prednost gostiju od 0:1.

Do kraja meča Arsenal nije uspio doći barem do jednog boda. Burnley se odbranio i odnio je bodove sa Emiratesa, te je

U još jednom večerašnjem meču Leicester je golovima Maddisona (x2) i Vardyja savladao ekipu Brightona sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 12. kolo:

Arsenal - Burnley 0:1
Liecester - Brighton 3:0

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.