Nerealno je zbog čega je Arsenal otjerao Harryja Kanea iz tima: Bucmast je i neatletičan...
Foto - EPA

Imali su fantastičnog napadača kod sebe

Nerealno je zbog čega je Arsenal otjerao Harryja Kanea iz tima: Bucmast je i neatletičan...

Midhat Šljivak

Harry Kane je već godinama među najboljim napadačima na svijetu.

Sjajni 27-godišnji fudbaler Tottenhama iz sezone u sezonu rešeta protivničke mreže, a ko zna da li bi tako bilo da je kao dječak ostao u akademiji velikog rivala Arsenala.

Kane je kao devetogodišnjag doslovno otjeran iz Arsenala. U timu sa Emiratesa su 2002. godine smatrali da je Harry previše bucmast i da nema atletske mogućnosti da bi napravio nešto više u karijeri.

Ispostavilo se da su napravili ogromnu grešku. Dvije godine kasnije Kane se pojavio u akademiji Tottenhama, a kao 16-godišnjak je 2009. godine postao član prvog tima.

Sve ostalo je historija. Nakon nekoliko posudbi Kane je eksplodirao u dresu Spursa i pokazao je da su u Arsenalu napravili itekako veliku grešku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sedmice je zabio gol protiv Arsenala u pobjedi od (2:0), te tako postao najbolji strijelac u historiji derbija Sjevernog Londona, a nema dileme da bi cifru od 11 golova u budućnosti mogao još podebljati.

Kane je u Premiershipu u dresu Spursa zabio 151 pogodak u 218 nastupa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi