Dočekuju Real Sociedad

Čovjek kojeg kritike ne zanimaju: Zna se u kakvom sastavu će večeras igrati Barcelona

Endin Čaušević

Barcelona večeras igra na svom terenu protiv Real Sociedada utakmicu vanrednog 19. kola španske La Lige.

Katalonci su u prošlom kolu uz dosta muke pobijedili Levante i ponovo nisu briljirali na terenu. S druge strane, Sociedad je u fantastičnoj formi i nalazi se na liderskoj poziciji sa 26 bodova.

Sigurno je da će Sociedad pokušati iskoristiti lošu formu Barceone i zadati im novi udarac, ali bez obzira na sve jasno je da Katalonci ulaze u meč kao favoriti za pobjedu.

Pred ovu utakmicu u centru pažnje je ponovo Ronald Koeman koji je na meti velikih kritika u posljednje vrijeme. Mnogi mu najviše zamjeraju što skoro nikako ne mijenja početni sastav i većinom na teren izvodi iste igrače.

Nakon loših predstava navijači i javnost u Španiji očekivali su da će Koeman barem večeras napraviti neke promjene u sastavu, ali kako piše katalonski Sport to se neće desiti.

Koeman i dalje vjeruje sastavu koji najčešće igra i u odnosu na Levante napravio je samo jednu izmjenu, a to je da će Pedi igrati umjesto Coutinha. Nažalost, čini se da će Miralem Pjanić i večerašnji meč početi s klupe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Messi, Griezmann, Braithwaite.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.