El Clasico može samo u finalu Superkupa

Bit će žrijebani parovi

El Clasico može samo u finalu Superkupa

M. Šljivak

Španska fudbalska federacija donijela je danas zanimljivu odluku za predstojeće utakmice Superkupa.

Četiri ekipe borit će se za trofej sredinom januara u Seviili, a to su prvak Real Madrid, viceprvak Barcelona, te finalisti Kupa Athletic Bilbao i Real Sociedad.

Kako finale Kupa za prošlu sezonu nije odigrano, odlučeno je zato da se ovi timovi neće naći jedan protiv drugog u polufinalu Superkupa, te će na žrijebu moći da izvuku Real ili Barcelonu.

Po pravilima Superkupa, prvak (Real Madrid), trebao je igrati sa poraženim iz finala Kupa, a viceprvak Španije (Barcelona), protiv pobjednika Kupa.

Međutim, kako finale nije odigrano odlučeno je da se žrijebom odluči ko će igrati sa Realom, a ko sa Barcelonom i uskoro ćemo saznati kakvi parovi će biti. Tako je čuveni El Clasico moguć samo u finalu Superkupa.

Polufinalni dueli na rasporedu su 13. i 14. januara, a finale je zakazano za 17. januar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

papirna
Na prvu procita "bit ce za****ni parovi"?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi