"Messi je najbolji u godinama kada se igra lažni fudbal"
Foto - EPA

Gatti ni Maradonu ne smatra najboljim

"Messi je najbolji u godinama kada se igra lažni fudbal"

M. Šljivak

Nekadašnji argentinski golman Hugo Gatti izazvao je prave kontroverze u ovoj zemlji zbog posljednjih komentara o Diegu Maradoni i Lionelu Messiju.

Gatti nije Maradonu vidio kao najvećeg fudbalera svih vremena. Za njega je to brazilska legenda Pele.

"Najbolji je bio Pele. Gledao sam ga često, igrao protiv njega. Maradona je tu u grupi sa igračima kao što su Alfredo Di Stefano, Johann Cruyff. Ipak, razumijem zašto ga mnogi stavljaju na vrh", rekao je Gatti za Ole i nastavio je:

"Razlika među njima je to što Pele, kada je otišao u penziju, nije imao kontroverzan život kao Maradona. Diego je bio veoma dobar, ali Pele je najveći svih vremena. Diego je sigurno jedna od najvećih sportskih ličnosti svih vremena uz Muhammada Alija, Pelea, Michaela Jordana i predsjednike SAD-a. Niko nikad više ne može biti Diego. On je bio poput Boga na zemlji", rekao je Gatti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gatti je često kritikovao Lionela Messija, a to je učinio i ovaj put.

"Messi je najbolji u doba lažnog fudbala. Ovo je odavno prestao biti fudbal. Igraju sa VAR-om i to nije fudbal. Ne mislim ništa loše o njemu. Messi je na mojoj listi najboljih koje sam ikad vidio, ali na zadnjem mjestu", poručio je Gatti

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Koje gluposti vi prenosite. Kao prvo: kakve veze ima Maradonin privatni život sa njegovim fudbalskim umijećem? Taman i da je bio ubica, ipak je bolji od Pelea. Ovdje ne ocjenjujemo ljudski karakter nego ocjenjujemo fudbalera. A o lažnom fudbalu: pa VAR uveden tek prošle godine. A Messi i prije VAR-a harao. Znači pravo si glup.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti