Foto - EPA

Zidane mu je bez premca

Ronaldo odabrao najboljeg sa kojim je igrao: Samo se pitam je li bolji kao igrač ili trener?

Midhat Šljivak

Čuveni brazilski napadač Ronaldo odabrao je najboljeg saigrača u bogatoj karijeri.

Jedan od najboljih napadača svih vremena je u Barceloni, Interu, Realu i Milanu igrao sa velikanima svjetskog fudbala, a na njega je najbolji utisak ostavio Zinedine Zidane.

Legendarnog Francuza Ronaldo je proglasio najboljim sa kojim je igrao.

"Zizou je najbolji fudbaler sa kojim sam trenirao i igrao, a sad je i trener sa osvojene tri uzastopne titule Lige prvaka.Ponekad se pitam, je li bolji Zidane kao igrač ili kao trener. Odgovora nema", rekao je Ronaldo.

Ronaldo i Zidane su skupa igrali u Realu u periodu od 2002. do 2006. godine. Bili su dio čuvenih Galacticosa i osvojili su titulu prvaka 2003. godine.

Ronaldo je otkrio i koji su ga igrači inspirisali tokom odrastanja:

"Marco van Basten. Od malena sam gledao italijanski fudbal i posebno sam obraćao pažnju na njega. Također, Maradona i Cruyff su mi inspiracija, te Zico. On je igrao u Flamengu, a ja sam navijač tog tima. Od svih njih sam pokušao nešto uzeti i mogu reći da sam ponosan na karijeru koju sam imao".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilska legenda je kroz veliku karijeru odigrala 616 utakmica i zabila je 414 golova. Nažalost, dvije teške povrede u dresu Intera onemogućile su ga da možda postane i najbolji svih vremena.

Ipak, nema dileme da će se njegovo ime i nastupi zauvijek pamtiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.