Benzema spasio Real Madrid

Nova pobjeda Kraljeva

Benzema spasio Real Madrid

Edmir Škorić

U meču 19. kola španske La Lige Real Madrid je rezultatom 3:1 savladao Athletic.

Real je uspio da uveže novu pobjedu i nakon večerašnje utakmice bodovno se izjednačio sa Atleticom i Real sociedadom na vrhu, pa sva tri tima imaju po 26 bodova.

Realu je znatno posao olakšao Garcia koji je već u 13. minuti napusto teren zbog drugog žutog kartona, a u nadoknadi prvog dijela Toni Kroos je silovitim udarcem donio Kraljevima prednost.

Na početku drugog dijela Capa je izjednačio i Real se našao u problemu iako je većio dio meča igrao s igračem više u polju,.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I onda u 74. minuti je Karim Benzema na ubačaj Danija Carvajala postigao pogodak za tri boda Madriđana, koji se vraćaju u utrku za titulu. U nadoknadi je Benzema postigao i drugi gol, ovjerivši trijumf Madriđana.

Gol Benzeme stigao je samo 30-ak sekundi nakon što je Courtois sjajnom odbranom spasio Real.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baldi25
U meču 19. kola španske La Lige Real Madrid je rezultatom 2:1 savladao Athletic. ?? Koliko znam 3-1, provjerite barem nekad sta objavljujete
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti