Pojačanje u odbrani

Kabak na pragu Milana

Edmir Škorić

FIFA-in agent Gaetano Di Caro kaže kako je transfer defanzivca Ozana Kabaka iz Schalkea u Milan jako blizu.

Štoper je i ljetos bio na meti Milana, a osim Rossonera u posljednje vrijeme ga je pratio i Liverpool, no čini se da je trenutno najbliže trenutnom lideru Serije A.

"Prema onome što sam čuo i osobno sam razgovarao s generalnim direktorom Schalkea o nekim interesima za transfer, već neko vrijeme razgovara s Milanom", rekao je agent Di Caro za Milannews.it.

“Ovdje u Njemačkoj sigurni su da je Milan već vrlo blizu Kabaka. Rossoneri su ga neko vrijeme tražili i već su bili blizu kad je Stuttgart ispao, ali on je pratio svog direktora kada je potpisao za Schalke".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Schalke je na dnu bundesligaške tabele, u velikim dugovima i problemima, pa se čini kako nema nijedne prepreke da Kabak napusti Gelsenkirchen i pređe u Milan.

"Schalke je ljeti odredio cijenu od 30 milijuna eura plus bonusi, ali s obzirom na trenutnu financijsku i sportsku situaciju u Schalkeu, rekao bih da će ga pustiti za oko 23-25 miliona eura", dodao je agent.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti