Inter srušio Napoli na Meazzi, Milan jedva do boda u Genovi

12. kolo Serije A

Inter srušio Napoli na Meazzi, Milan jedva do boda u Genovi

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su na svom terenu pobijedili Napoli sa 1:0 u derbiju 12. kola Serije A, dok je Genoa napravila iznenađenje remijem protiv Milana (2:2).

Inter je zaprijetio već u 17. minuti preko Lautara koji je promašio odličnu priliku. Napoli je uzvratio u 34. minuti kada je pokuša Zielinski s poludistance, ali je lopta otišla pored gola Intera.

U samom finišu prvog poluvremena nova šansa za domaće. U prilici se našao Lukaku koji je pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola Napolitanaca.

U drugom dijelu Napoli je bio nešto bolji i zaprijetio preko Lozana i Insignea, ali ih je Inter kaznio za promašaje.

Sudija je svirao penal za domaće, te je Insigneu pokazao crveni karton, a odgovornost je preuzeo Lukaku koji pogađa za 1:0. Inter je do kraja meča uspio da sačuva prednost i dođe do važna tri boda u derbiju.

Inter je sada drugoplasirani sa 27 bodova i ima samo bod manje od Milana, dok je Napoli četvrti sa 23 boda.

Što se lidera Milana tiče večeras je ponovo kiksao i to na gostovanju kod Genove. Rossoneri su ponovo spašavali jedan bod i do remija stigli tek u samom finišu utakmice.

Sjajan meč gledali smo u drugom poluvremenu kada smo vidjeli sve golove. Genoa je povela u 47. minuti golom Destra, ali samo pet minuta kasnije Calabria je uspio poravnati na 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u 60. minuti u centru pažnje ponovo je Destro koji pogađa za 2:1. I kada su svi očekivali kraj Milan je došao do gola. Romagnoli je asistirao, a gol za 2:2 postigao je Kalulu.

Milan je ovim bodom ostao prvi i ima 28 bodova, dok je Genoa na 18. mjestu sa svega sedam osvojeni bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
S kojom mladom ekipom su igrali dobro su i prošli ! Pojačanja trbaju pod hitno
1 1
nono
0
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi