Sarkastični Brazilac

Neymar je toliko ljut da priznaje da bi mogao da promijeni sport

Edmir Škorić

Brazilski napadač Neymar još jednom je iskazao nezadovoljstvo zbog FIFA-ine odluke da ne uvrsti ni njega, a ni njegove saigrače među igrače koji su dobili priznanja u 2020. godini.

Neymar je, prošle sedmice kada se znalo da će u užoj konkurenciji za nagradu The Best biti Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, sarkastično napisao da će promijeniti sport. Valjda aludirajući na to da niko ne vidi njegove nogometne kvalitete.

Sada je ponovo nešto slično napisao, nakon što je vidio FIFA-in tim godine u kojem nije bilo mjesta ni za jednog od igrača PSG-a, iako su Parižani igrali finale Lige prvaka.

"PSG se bavi drugim sportom", napisao je sarkastičnim tonom Neymar, koji prosto ne prihvata činjenicu da su osporavani i on i njegovi saigrači poput Kyliana Mbappea...

Definitivno imaju kvalitet, ali pianje je da li su dovoljno dobri za najveće domete i nagrade koje FIFA svake godine dodjeljuje najboljima. Dodajmo da je Lewandowski izabran za igrača godine, a Jurgen Klopp pomalo neočekivano za trenera godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

FIFA-in najbolji tim u 2020. godini možete vidjeti OVDJE

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.