Procurile informacije iz FIFA-e: Već izabran najbolji nogometaš svijeta u 2020. godini!

"Povijesni trenutak"

Procurile informacije iz FIFA-e: Već izabran najbolji nogometaš svijeta u 2020. godini!

Edmir Škorić

U konkurenciji za The Best, nagradu koju FIFA dodjeljuje najboljem nogometašu unutar kalendarske godine, nalaze se Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Po mnogima je Poljak sada zaslužio da bude na tronu, a poljski portal meczyki.pl je objavio na osnovu "informacija koje su procurile iz FIFA-"  kako će napadač Bayerna biti proglašen za najboljeg igrača. Izbor će se održati od 19 sati, ali sve je očigledno sada već jasno.

"Uspjeli smo saznati da će Poljak ove godine dobiti još jednu, najvažniju pojedinačnu nagradu - FIFA The Best. Ovo je povijesni trenutak. Lewandowski je bio puno ispred svojih protivnika - Cristiana Ronalda i Lea Messija. Tako je probio još jedan strop. Dugo se vremena činilo nedostižnim, napisao je Tomasz Włodarczyk, novinar portala meczyki.pl.

"Lewandowski nije ostavio sumnje. Osvojio je apsolutno sve s timom i pojedinačno. Samo je on zaslužio FIFA-in naslov za najboljeg. Napokon, može se osjećati ispunjeno. Ovo je sjajan trenutak. Povijesni!", dodao je novinar.

"Ne bi bilo fer da Lewandowski ne dobije nagradu, ali ne znam kako su Messi i Ronaldo tu"

Mnogi bivši fudbaleri i ličnosti iz svijeta fudbala su komentarisali dodjelu nagrade i za njih nema dileme ko bi trebao biti proglašen za najboljeg u 2020. godini.

"Ako Lewandowski ne dobije nagradu više neću imati povjerenja u FIFA. Ne može jedan fudbaler napraviti više od onog što je on prošle sezone. Osvojio sve. Messi sa Barcelonom nije osvojio ništa", riječi su Lothara Matthausa.

Karl-Heinz Rummenigge je ipak oprezan pred večerašnju dodjelu nagrade.

"Robert zaslužuje priznanje. Imao je nevjerovatnu sezonu. Ipak, Messi i Ronaldo imaju prednost u ostalim dijelovima svijeta, Aziji, Africi i Južnoj Americi, jer se utakmice u kojima igraju više prikazuju nego Bundesliga", rekao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najviše kritika za nominaciju Messija i Ronalda imao je Dimitar Berbatov.

"Iznenađen sam što su Messi i Ronaldo uopšte među finalistima. Nisam siguran da zaslužuju biti tu. Nagrada bi trebala ići u ruke Roberta Lewandowskog. On je zaslužio i ne vjerujem da bi iko drugi pored njega trebao uzeti nagradu. Ne bi bilo fer da njemu ne pripadne".

Top Komentari

Rajvosa2021
Skoro svake godine ovako procure informacije- do sada su bile tacne . Lewa je zasluzio ovu nagradu- Messi i Ronaldo su do sada dominirali . Mislim da nije korektno da jedna igracina kao sto je Zlatan nije dobio ovu nagradu , jer to je san svakog futbalera
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi