Ronaldo je dao bodove Messiju, Messi Ronaldu - nijedan!

Ko je tu sebičan?

Ronaldo je dao bodove Messiju, Messi Ronaldu - nijedan!

E. Škorić

Najboljim nogometašem svijeta u 2020. godini izabran je Robert Lewandowski.

Lewandowski je uvjerljivo slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija u borbi za FIFA The Best prestižnu nagradu. S obzirom na to kakvu je godinu imao, definitivno je sve to Poljak i zaslužio.

Ronaldo i Messi bili su u sjeni zvijezde Bayerna, a zanimljivo da su sva trojica kao kapiteni svojih nacionalnih timova imali pravo glasa.

Messi je kao kapiten Argentine pet bodova dao Neymaru, tri Kylianu Mbappeu i samo jedan Robertu Lewandowskom.

I dok je Messi u potpunosti ignorisao Ronalda, Portugalac je barem donekle pomislio na svog dugogodišnjeg rivala.

On je pet bodova dao Lewandowskom, tri Messiju i jedan Mbappeu.

Kome je Edin Džeko dodijelio bodove? Zanemario je Messija i Ronalda!

Edin Džeko je kao kapiten bh. reprezentacije imao pravo glasa u izboru za najboljeg nogometaša svijeta.

FIFA The Best nagrada otišla je u ruke Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog, a upravo je Poljaku Džeko dao najviše bodova - pet.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tri boda Džeko je Neymaru i jedan bod Kevinu de Bruyneu, što znači da napadač Rome smatra da ni Lionel Messi, a ni Cristiano Ronaldo ne zaslužuju da budu među tri najbolja igrača svijeta.

Kad je izbor trenera u pitanju, Džeko je pet bodova dao Bayernovom Hans-Dieteru Flicku, tri Julenu Lopeteguiju i jedan bod Jurgenu Kloppu, koji je na kraju izabran za najboljeg trenera 2020. godine.

Top Komentari

cccccc
Messi je prošle sezone uz Levandovskog bio statistički daleko najbolji igrač. A zašto bi Messi trebao glasati za Ronalda kada Ronaldo nije trebao biti ni u TOP 3? Prosle sezone Mesi u 44 utakmice imao 31 gol (5 iz penala) i 25 asistencija dok je Ronaldo u 46 utakmica imao 37 golova (13 iz penala) i samo 5 asistencija. Ovo je nagrada za najboljeg igraca u sezoni 2019/20, a Ronaldo u prosloj sezoni sigurno nije bio najbolji ni u svojoj ligi. Imobile je imao i vise golova i vise asistencija od Ronalda tako da ne znam zasto je Ronaldo ikako ovdje... A ja mislim da je ovo prvi puta da je se Ronaldo glasao za Messija u ovim izborima. Sa druge strane, Messi je više puta glasao za Ronalda, a to ste i sami pisali neki dan pa sad se zapitajte ko je tu sebičan... Inače, Leva je zasluženo najbolji.
7 6
dinass
Ronaldo je glasao posteno
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi