Foto - EPA

Diallo na Old Traffordu

Manchester United kupio napadača Atalante

Midhat Šljivak

Manchester United dogovorio je dolazak mladog napadača Atlante Amada Dialla.

Kako je potvrdio ugledni novinar i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, United je sa timom iz Bergama konačno dogovorio dolazak 18-godišnjeg krilnog napadača na Old Trafford i sve prepreke oko njegovog dolaska u United su uklonjene.

Diallo je dugo čekao da dobije pasoš što je kočilo transfer koji je dogovoren još krajem ljetnog prelaznog roka. Problemi su riješeni i fudbaler iz Obale Slonovače će od januara postati član Crvenih đavola.

Atalanta je napravila sjajan posao. Za 18-godišnjaka su uzeli 25 miliona eura, a dodatnih 15 miliona bi mogli zaraditi kroz razne bonuse koji su uključeni u posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diallo je ove sezone dva puta nastupio za prvi tim Atalante. Odigrao je ukupno 35 minuta i vidjet ćemo kako će se snaći na Teatru snova.

Interesantno je svakako da je Diallo do jula 2020. godine nosio prezime Traore. Ipak, odlučio je da ga promijeni i da ubuduće nosi prezime Diallo.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.