Foto - EPA

Trijumf Građana

Sterlingov gol dovoljan Cityju za pobjedu na St. Mary'su

Midhat Šljivak

Manchester City savladao je kao gost Southampton na St. Mary'su rezultatom 1:0.

U utakmici koja je donijela veliki broj šansi sa obje strane Manchester City je iskoristio jednu šansu i došao je do trijumfa u ovom susretu.

Trenutak odluke se desio u 16. minuti meča. De Bruyne je uposlio Raheema Sterlinga, a ovaj zabija za 0:1.

Međutim, pravo je čudo kako domaći tim u ovom susretu nije postigao pogodak. Imali su veliki broj opasnih situacija pred golom Građana, ali jednostavno ih danas nije išlo.

City je uspio sačuvati prednost i osvojio je tri jako bitna boda u borbi za sami vrh tabele prema kojem tim Pepa Guardiole polako kreće.

Trenutno imaju 23 boda i peti su na tabeli sa bodom manje od današnjeg rivala, a vidjet ćemo hoće li na ovoj poziciji ostati nakon što se zaključe utakmice 14. kola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 14. kolo:

Southampton - Manchester City 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.