Foto - EPA

Ne igra, a Arsenal gubi

Mesut Ozil ostavio komentar nakon poraza Arsenala: Rekao je dovoljno...

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal već je gotovo dva mjeseca bez pobjede u Premiershipu.

Topnici su posljednji trijumf upisali 1. novembra na gostovanju kod Manchester Uniteda sa 1:0, a nakon toga su nanizali sedam utakmica bez pobjede.

Posljednji poraz stigao je večeras na Goodison Parku od Evertona. Bilo je 2:1, a sve ono što se dešava u klubu izuzetno je razočaravajuće za njemačkog fudbalera Mesuta Ozila.

On se nakon meča oglasio na Twitteru i samo je ostavio emotikone slomjenog srca i suza i kao da je taj način želio saopštiti da mu se srce slama zbog Arsenala.

Ozila je menadžer Mikel Arteta otpisao i na njegove usluge više ne računa, a vidjet ćemo hoće li u januaru otići iz kluba.

Arteta o Ozilu: Bio sam strpljiv i korektan

Sjajni njemački fudbaler Mesut Ozil nije u planovima menadžera Arsenala Mikela Artete.

Ovaj stručnjak ne računa na Ozila i istakao je da mu je pružao priliku i da je prema njemu bio korektan.

"Trudio sam se, trudio se da mu pružim više prilika. Bio sam strpljiv, pružao sam mu prilike i bio korektan", istakao je Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Arsenala svjestan je da je Ozil posljednjih nekoliko sezona bio važan igrač za Topnike i da to poštuje.

"Posljednjih je nekoliko sezona važan fudbaler. Trebao bi to poštovati. Ali ovdje sam da donosim odluke - najbolje odluke za tim i klub. To je ono što pokušavam da uradim, vjerovali mi ili ne. Ne mogu tu ništa učiniti. Moram donositi odluke srcem i umom", zaključio je menadžer Topnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.