Serija A

Juventus razbio Parmu za povratak u sami vrh, Ronaldo postigao dva gola

Edmir Škorić

U meču 13. kola italijanske Serije A Juventus je, kao gost, razbio Parmu s 4:0.

Iako je Parma ranije ove sezone uspijevala da zaustavi Milan i Inter, protiv Juventusa je bila potpuno nemoćna.

Gosti iz Torina pokazali su da su prerano otpisani, a sa 27 bodova stigli su na diobu drugog mjesta s Interom i definitivno su i dalje prvi kandidati za Scudetto.

Juventus u 23. minuti stiže do vodstvao, a pogodio je upravo bivši igrač Parme Dejan Kuluševski na prvu od dvije asistencije Alvara Morate. Drugu je upisao tri minute kasnije. Sjajno ne ubacio, a Ronaldo skočio i glavom pogodio za 2:0.

Na otvaranju drugog dijela novi pogodak Portugalca, koji je sa 12 golova prvi strijelac Serije A, a sve je bilo gotovo pet minuta prije kraja golom Morate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je pored ova četiri gola mogao zabiti još nekoliko, ali će navijači tog tima svejedno biti prezadovoljni i sa ovim ishodom.

Juventus će u narednom kolu biti domaćin Fiorentini, dok će Parma gostovati Crotoneu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.