Manchester United slavio sa 6:2

Crveni đavoli Teatar snova za Leeds pretvorili u Teatar užasa

Endin Čaušević

Manchester United večeras je deklasirao na svom terenu Leeds sa 6:2 u okviru 14. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su na nevjerovatan način otvorili utakmicu i već nakon tri minute imali su prednost od 2:0. Domaći su poveli u drugoj minuti kada je McTominay pogodio, a isti igrač je zatresao mrežu Leedsa samo minutu kasnije za 2:0.

Manchester United je nastavio sa sjajnom igrom i to im se brzo isplatilo. Domaći su do trećeg gol auspjeli da dođu u 20. minuti, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Bruno Fernandes.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva gola. U 37. minuti United je poveo sa 4:0 golom Lindelofa, dok je pet minuta kasnije Leeds uspio da smanji na 4:1 kada je De Geu savladao Cooper.

Odličan meč gledali smo i u drugom poluvremenu, te smo vidjeli još tri gola. Prvo je James u 66. minuti povisio na 5:1, a četiri minute kasnije sudija je svirao penal za domaći tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Fernandes koji je drugim golom na meču povisio na 6:1. Tačku na ovaj susret stavio je Dallas koji je tri minute kasnije postigao prekrasan pogodak za konačnih 6:2.

Manchester United je nakon ove pobjede treći na tabeli sa 26 bodova, dok je Leeds na 14. poziciji s 17 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.