Na meti Chelseaja

Erling Haaland odlazi u Englesku, Borussiji 75 miliona eura?

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland na meti je velikana širom Evrope i sve je izvjesniji njegov odlazak iz Borussije Dortmund.

Haaland je zimus stigao u Borussiju i već sada, godinu dana kasnije, spominje se njegov odlazak.

Chelsea se navodno najviše interesuje za talentovanog napadača, pa će Roman Abramovič reagovati i poslati ponudu od 75 miliona eura u Njemačku.

Haaland je prva želja Franka Lamparda u januaru, pošto će otići Olivier Giroud, a dolaskom Haalanda povećat će se značajno šanse Plavcima da ostanu konkurentni do kraja sezone u borbi za Premiership.

Chelsea je samo jedan u nizu klubova koji imaju Norvežanina na radaru, pošto ga žele i Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus, PSG i mnogi drugi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.