Terzićeva Borussija izbacila Fejzićev Braunschweig
Foto: EPA

Rutinski trijumf Milionera

Terzićeva Borussija izbacila Fejzićev Braunschweig

S. Grebović

Borussia Dortmund je u okviru 1/16 finala njemačkog DFB Kupa na gostovanju kod Braunschweiga slavila rezultatom 2:0.

Za ekipu koju sa klupe predvodi trener bh. korijena Edin Terzić meč je počeo na sjajan način jer su poveli već u 12. minuti kada se nakon ubačaja Sancha najbolje snašao Hummels i matirao bh. golmana među stativama domaćih, Jasmina Fejzića.

To je gostima uveliko olakšalo nastavak meča u kojem su držali sve konce igre u svojim rukama.

S druge strane, ekipa iz njemačke Cvajte se uglavnom oslanjala na kontranapade, ali nikako nisu uspjevali ozbiljnije da ugroze favorizovane goste.

I kada se mislilo da će tim iz Dortmunda slaviti minimalnim rezultatom, na scenu je stupio Jadon Sancho koji je izbio sam ispred Fejzića, zaobišao ga i loptu poslao u praznu mrežu za konačnih 2:0.

DFB Kup, 1/18 finala:

Braunschweig - Borussia Dortmund 0:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi