Poljake uhvatila nostalgija

Najljepši slobodnjak u karijeri Semira Štilića

Admin Čaušević

Semir Štilić je svoj najbolji i najljepši fudbal igrao u Poljskoj. 

Štilić je u Poljskoj najveći trag ostavio u Lechu, a u igrao je i u dvije Wisle, prvo onoj iz Krakowa, a a zatim onoj iz Plocka.

Odlični veznjak prepoznatljiv po razozrnoj lijevci u dresu iz Wisle Krakowa postigao je možda i svoj najljepši gol iz slobodnih udaraca.

Slobodnjaci su Štilićevo najjače oružje, do sada je postigao veliki broj golova iz prekida, a onaj u dresu Wisle je zaista bio maestralan.

Sadašnji kapiten Željezničara je sjajno potegao sa oko 30 metara, prebacio je živi zid, a lopta se od prečku odbila u mrežu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Poljaci su se na društvenim mrežama prisjetili tog gola što je još jedan znak da je Štilić u toj zemlji ostavio neizbrisiv trag.

Inače, gol je postignut na duelu Legije i Wisle iz marta 2014. godine. Tada je završeno 2:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.