Košarkaši Bosne upisali su novu pobjedu ovaj put na neugodnom gostovanju u Mostaru

Odlično izdanje Sarajlija

KK Bosna Royal slavio u Mostaru protiv Zrinjskog

Košarkaši sarajevskog Bosna Royal slavili su večeras u Mostaru protiv HKK Zrinjski (86:76) u odgođenoj utakmici 6. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Zasluženo su sarajevski košarkaši slavili u dvorani na Bijelom Brijegu gdje su nakon prve četvrtine koja je protekla u egal igri uspjeli nametnuti svoju igru i osujetiti agresivnu i poletnu igru Zrinjskog po kojoj je tim Nevena Nikolića poznat te otići kući s bodovima. 

Drugi period donio je sjajnu igru Bosne koja je potpuno dominirala u tom dijelu igre u kojem je od minusa od pola koša do poluvremena došla do prednosti od čak 16 razlike na poluvremenu. Valja spomenuti da je u domaćem taboru u prvom poluvremenu, a i do samog kraja susreta bilo dosta primjedbi na suđenje sudija Radanovića, Komara i Kovačevića.

Zrinjski je nastavak otpočeo opet agresivno, spustio prednost gostiju na 10 razlike za 2 minute, no nisu se dali košarkaši Bosne omesti te su opet ubrzo uspostavili svoju igru koja im je donijela veliku prednost i u posljednjih 10 minuta se ušlo s 15 razlike za Sarajlije. Zrinjski je možda mogao uvesti utakmicu u nešto neizvjesnije vode, na dvije minute do kraja došli su na -7, a Lee je promašio otvorenu trojku za samo -4 i tu je u biti priči bio kraj jer iskusnija ekipa Bosne više nije dozvolila domaćem timu da nešto ozbiljnije napravi te je na kraju zasluženo slavila u ovoj utakmici jako važnoj za oba tima. 

Najefikasnisi u redovima Sarajlija bio je Jeftić s 22 poena i koji je pogađao trojke uvijek kada su domaći pokušali zaprijetiti. Odličan je bio i Bašić s 21 poenom za koga centri domaćih nisu imali odgovor, te bivši košarkaš Zrinjskog Sokolović s 20 koševa koji je i u najavi utakmice rekao da će emociju koju ima pred ovaj susret pokušati iskoristiti za veliku motivaciju što je na kraju i pretočio u djelo. Za Zrinjski je Lee postigao 18 poena, Knežević je dodao 16 a Zovko i Anđušić po 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Soldo, Zovko 15, Vranješ 6, Lee 18, Perković, Zlomislić 4, Knežević 16, Čović 2, Pajić, Džajić, Anđušić 15

KK Bosna Royal: Pašalić 3, Begić, Sokolović 20, Jeftić 22, Kosovac, Genjac, Radak, Mašić, Igrutinović 12, Bašić 21, Besedič 7

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.