Aleksandar Sokolović: Za Mostar me vežu lijepe emocije, ali iskoristit ću ih za što veću motivaciju

Playmaker Sarajlija pred utakmicu s HKK Zrinjski

Aleksandar Sokolović: Za Mostar me vežu lijepe emocije, ali iskoristit ću ih za što veću motivaciju

KK Bosna Royal sutra će u Mostaru gostovati kod HKK Zrinjski u jednoj od zaostalih utakmica košarkaškog prvenstva BiH odgođenoj zbog pandemije koronavirusa.

Sutrašnji susret bit će posebno emotivan za dva košarkaša Bosne, Aleksandra Sokolovića i Luku Igrutinovića koji su bili jako važni dijelovi slagalice kada je HKK Zrinjski prije dvije godine senzacionalno osvojio titulu prvaka BiH, a sutra će na dobro znanom terenu igrati protiv svog bivšeg tima. Aleksandar Sokolović je i prije nastupao za Bosnu te mu ovo neće biti prvi put da igra protiv Mostaraca i sutrašnja utakmica će biti izrazito posebna i za njega kao i za Igrutinovića.

"Utakmica u Mostaru sutra za nastavak dobre serije za nas" - govori Sokolović i nastavlja

Žalimo što sutra neće moći da igraju naša  nova pojačanja Grubor i Hadžifejzović no šta je tu je. Zrinjski je poletna ekipa, vrlo pokretna, mobilna i sa rotacijom od 10 igrača. Probat ćemo da ih usporimo, uvedemo ih u igru 5 na 5 i tu tražimo svoju šansu. Pobkeda može da nam donese mnogo toga dobrog i samo to nas zanima. Poželio bih sreću i njima i nama i neka bolja ekipa pobijedi. Emocija će sigurno sutra da postoji ali lijepa i dobra emocija. Mnogo toga mi se desilo lijepog u tom gradu, klubu i sa ljudima s kojim sam proveo vrijeme surađujući i odigrao preko 100 utakmica. Krivo mi je što neće biti publike. Trudit ću se da tu emociju pretvorim u dobru motivaciju i da odigram najbolje što znam." - kazao je vrsni playmaker Bosne Aleksandar Sokolović za SportSport.ba.

Top Komentari

Realist
Sokole tebi i Luki hvala na svemu i ostat ćete upamćeni kao legende kluba jer ste uvijek ginuli na terenu i nadam se da ćete imat dosta sreće i uspjeha u karijeri, ali ipak se nadam da ćete sutra izgubit.
0 1
user1608921783
Bosna Royal svaka čast polako se vraća na stari Put
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi