Uzeli bod na teškom gostovanju

Ascoli uspio da iznenadi Empoli, Riad Bajić postigao odličan gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Ascolija remizirali su večeras u gostima protiv Empolija (1:1) u meču 16. kola Serije B.

Gosti su fantastično otvorili meč i uspjeli doći do prednosti već u drugoj minuti. Pucino je uposlio Riada Bajića, a bh. reprezentativac postiže sjajan pogodak nakon što se poigrao s odbranom domaćih.

Ascoli je imao prednost veći dio utakmice, ali je Empoli uspio da dođe do poravnanja. To se desilo u 72. minuti kada je Moreo postigao pogodak za konačnih 1:1.

Bajić je u ovom meču igrao do 73. minute kada je umjesto njega na teren ušao Tupta. Za Bajića je ovo bio šesti pogodak u Seriji B od dolaska u Ascoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli je nakon ovog meča prvi na tabeli Serije B sa 31 bodom koliko ima i Salernitana. Ascoli je i dalje posljednji sa deset bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.