VAR može i gdje ga nema: Nesretni sudija pokazao da ide pogledati snimak, a zatim...

Nevjerovatna scena

VAR može i gdje ga nema: Nesretni sudija pokazao da ide pogledati snimak, a zatim...

M. Šljivak

Italijanski sudija Francesco Meraviglia izazvao je salvu smijeha nakon što je na utakmici Serije B između Ascolija i Reggine tražio pomoć VAR tehnologije.

Ništa tu ne bi bilo sporno da se VAR tehnologija koristi u drugom razredu italijanskog fudbala. Nje tamo naravno nema, pa je sudija nasmijao mnoge svojom gestikulacijom.

Ova situacija se desila nakon što su gosti u 94. minuti dali gol za 2:2. Pomoćnik je podigao zastavicu i signalizirao je ofsajd, pa je glavni arbitar poništio gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, kako nije bio siguran pozvao je VAR. Svi su gledali zbunjeno, a kada je shvatio da tehnologije nema, prihvatio je odluku svoga pomoćnika.

On srećom nije pogriješio. Ofsajd je postojao, pa je Ascoli dobio meč sa 2:1.

Top Komentari

sport1
Hahahahahahhahaha
1 0
Nele.
Hahaha, oni ce i u trecu ligu prije uvest WAR nego mi u u ove "prve" na ovim prostorima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi