Prave mjesta u ekipi za pojačanja

Jasno je zbog čega Arsenal šalje Kolašinca na posudbu u Schalke

Endin Čaušević

Sead Kolašinac će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Schalkeu i sada se čeka samo zvanična potvrda.

Bh. reprezentativac je sinoć doputovao u Njemačku, a jutros je uspješno prošao ljekarske preglede. Kolašinac će u Schalkeu igrati na posudbi do kraja sezone, te će njemački klub imati priliku da otkupi njegov ugovor.

Kolašinac u prvom dijelu sezone nije imao minutažu kojom bi bio zadovoljan i odlučio je da je vrijeme za odlazak. Arsenalu nije htio praviti problem kao Mesut Ozil jer mu je u interesu da igra, a ne da sjedi na tribinama.

Bh. fudbaler je pristao da ide na posudbu što su za Arsenal odlične vijesti. Topnici imaju u igračkom kadru previše fudbalera i jasno je da Kolašinac neće biti jedini koji će napustiti klub u januaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal želi da napravi prostor za nova pojačanja, a glavna meta ove zime će biti Isco kojeg žele dovesti na posudbu iz Real Madrida.

Pored Kolašinca očekuje se da će na posudbe otići William Saliba, Reiss Nelson i Calum Chambers, dok će Shkodran Mustafi biti na transfer listi. Također, konačno se očekuje da i Mesut Ozil napusti klub i raskine ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.