Urugvajac kažnjen

Edinsonu Cavaniju zbog "neprimjerene objave" žestoka kazna, propušta i derbi

Edmir Škorić

Zbog objave na Instagramu iz prošlog mjeseca, Edinson Cavani je danas kažnjen.

Cavani će biti suspendovan naredna tri meča Manchester Uniteda i zbog toga će da propusti derbi s Manchester Cityjem, a uz to mora da plati 100.000 funti novčane kazne.

Urugvajac je nakon pobjede nad Southampton, kada je postigao dva gola u 3:2 pobjedi, ostavio post koji je protumačen kao rasističko vrijeđanje.

Odgovorio je na čestitku jednog prijatelja, pa je iskoristio termin "niger", a dodatan prevod svakako nije potreban.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United naglasio je da u toj objavi 'nije bilo rasističkih namjera' te je u klupskoj izjavi saopštio: "Kao što je izjavio, Edinson Cavani nije bio svjestan da su njegove riječi mogle biti pogrešno protumačene i iskreno se ispričao zbog objave i svima koji je uvrijedio".

Post je bio ubrzo obrisan, ali Cavani nije izbjegao kaznu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.