Ronaldo pričao o prijateljstvu s Piqueom, a defanzivac Barcelone sve s osmijehom slušao

Igrali zajedno u Manhcester Unitedu

Ronaldo pričao o prijateljstvu s Piqueom, a defanzivac Barcelone sve s osmijehom slušao

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo proglašen je za najbolje igrača stoljeća u izboru Globe Soccera, a ceremonija je održana u nedjelju u Dubaiju.

Globe Soccer nagrada dodjeljuje se već deset godina, a ovaj put organizatori su odlučili da izaberu najboljeg igrača stoljeća. Jasno je da su u konkurenciji bili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali je na kraju Portugalac uvjerljivo slavio.

Ronaldo je odgovarao na pitanja novinara nakon što je dobio nagradu i prvo je poručio da mu je želja da igra što duže i sigurno je da još uvijek ne razmišlja o penziji.

Na dodjeli nagrada bio je prisutan i defanzivac Barcelone, Gerard Pique, s kojim je Ronaldo nekada igrao u Manchester Unitedu.

On se prisjetio vremena dok je s Piqueom dijelio svlačionicu i priznao je da su tada bili jako dobri prijatelji. Pique se smijao dok je Ronaldo pričao o svemu, te je potvrdio da su ostali prijatelji iako su na terenu znali imati žestoke okršaje.

blog_image

"S Gerardom sam igrao zajedno u Manchester Unitedu i zaista smo imali neke fantastične trenutke zajedno. Provodili smo dosta vremena skupa i to je bio odličan period moje karijere. Onda je napustio Manchester i otišao u Barcelonu i malo smo izgubili kontakt", kaže Ronaldo i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imali smo na terenu neke žestoke duele, ali je sve to dio našeg posla. I sami znate kakvo rivalstvo vlada između Barcelone i Real Madrida i ne moram vam objašnjavati ništa. Ipak, pored svega mi smo i dalje dobri prijatelji".

Ronaldo i Pique su zajedno igrali u Unitedu između 2004. i 2008. godine, te su u dresu Uniteda zajedno nastupili na 15 mečeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi