Foto - EPA

Plavci žele Donnarummu

Najavio je da Mendy stiže u Chelsea, a sada je otkrio novu metu londonskog kluba

Midhat Šljivak

Edouard Mendy stigao je u ljetnom prelaznom roku u Chelsea i ispostavio se kao pravi potez rukovodstva Plavaca.

Senegalac brani fantastično i pobrao je simpatije navijača tima sa Stamford Bridga, no lako bi se moglo desiti da on ne bude prvi golman naredne sezone.

Čovjek koji je otkrio da Mendy dolazi u Chelsea sada otkriva da je londonski klub počeo pregovore sa golmanom Milana Gianluigijem Donnarummom.

Sjajni golman još uvijek nije potpisao produžetak saradnje sa Rossonerima. U igri za njegov potpis su brojni klubovi, a Chelsea je navodno već počeo pregovore sa 21-godišnjim čuvarom mreže.

U timu sa Stamford Bridgea nadaju se kako će uspješno završiti posao i da će nagovoriti Donnarummu da potpiše za njih narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dosta toga se naravno pita i čuveni agent Mino Raiola. On koketira sa mnogim klubovima, a pored Chelseaja u igri su Inter i Juventus.

Donnarumma od Milana traži veću platu od sedam miliona eura, koliko mu klub nudi, te je za sada novac kamen spoticanja u eventualnom dogovoru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.