Poslušao ga je i to se isplatilo

Edin Džeko je golgeter, ali i fantastičan mentor: "Na poluvremenu sam Karsdorpu rekao šta da uradi"

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas su na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedili Sampdoriju u meču 15. kola Serije A.

Roma je uspjela da dođe do nova tri boda, a junak je bio Edin Džeko koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Nakon meča Džeko je poručio da je meč bio itekako težak pogotovo zbog vremenskih neprilika i jake kiše koja je padala u drugom poluvremenu.

"Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, kako ja tako i ekipa. Današnja utakmica je bila teška zbog kiše i zanimljivo je da uvijek protiv Sampdorije pada jaka kiša. Odigrali smo jako dobar meč od početka do kraja. Kasno smo se zagrijali, ali smo prije toga imali loptu u posjedu i nismo njima dozvolili da stvore neku ozbiljnu šansu", kaže Džeko.

Dijamant je priznao da je na poluvremenu razgovarao s Karsdorpom koji je upisao asistenciju kod njegovog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom pauze na poluvremenu sam rekao Karsdorpu da me traži više na prvoj stativi. U prvom poluvremenu je slao loptu iza mene, ali asistencija je bila sjajna i sretni smo što smo na ovaj način otvorili godinu", rekao je Džeko i nastavio.

"Nije važno ko igra naprijed. Odlično se razumijem sa svima i najvažnije je da upisujemo pobjede. Imamo dobre igrače koji trener može rotirati. Pojačanja? Uvijek je teško naći dobrog igrača u januaru, ali nije nemoguće. Mislim da to možemo napraviti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.