Fantastični Džeko sjajnim golom donio pobjedu Romi

Vučica bolja od Sampdorije

Fantastični Džeko sjajnim golom donio pobjedu Romi

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas su na svom terenu pobijedili Sampdoriju sa 1:0 u meču 15. kola italijanske Serije A.

Prvo uzbuđenje na meču vidjeli smo u šestoj minuti kada je Mkhitaryan pao u kaznenom prostoru i tražio penal, ali je sudija samo odmahnuo rukama. U 15. minuti dobra šansa za domaći tim.

S vrha kaznenog prostora pokušao je Pellegrini, ali je Audero sjajnom odbranom uspio da spasi svoj gol. Do kraja prvog poluvremena gledali smo uspavanku na terenu, te nije bilo nekih izglednijih prilika.

No, u drugom poluvremenu Rome je krenula dosta ofanzivnije. Problem igračima oba tima pravila je i jaka kiša koja je brzo natopila teren, ali to očito nije smetalo toliko domaćem timu.

Roma je več u 51. minuti zaprijetila preko Džeke, ali lopta nakon udarca bh. napadača odlazi pored stative. Dijamant je novu šansu imao u 68. minuti kada je nakon centaršuta pokušao glavom, ali ovaj put golman Sampdorije je uspio da zaustavi njegov udarac.

No, samo četiri minute kasnije Džeko je uspio da zatrese mrežu gostiju. S desne strane ubacio je Karsdorp, a bh. napadač se sjajno snalazi i postiže pogodak za 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja utakmice Roma je uspjela da sačuva svoju prednost i dođe do nova važna tri boda zahvaljujući Džekinom sedmom pogotku u sezoni. Roma je sada treća sa 30 bodova, dok je Sampdoria na 11. poziciji sa 17 bodova.

U istom terminu treba izdvojiti i pobjedu Atalante koja je s 5:1 deklasirala Sassuolo, dok je Napoli u gostima pobijedio Cagliari sa 4:1.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sport1
Zvijer, masinerija, institucija, struja, gigant, ambasador, gladiator... Bravooooo
11 0
Hare
Majstor je majstor
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi