Nakon pobjede nad Redsima

Svecima je uspjelo što nikad nikom nije: Southampton ušao u historiju Premiershipa

Admin Čaušević

Southampton nastavlja s odličnim igrama ove sezone i ravnopravni je konkurent za mjesta koja vode na euroscenu.

Popularni Sveci su na St. Mary's su s minimalnih 1:0 pobijedili Liverpool i tako su zauvijek ušli u historiji Premiershipa.

Iako su Redsi bili desektovani to ne može umanjiti veliku pobjedu domaćih. Gol odluke postigao je Danny Ings. Bivši napadač Liverpoola je pogodio već u drugoj minuti.

Nakon što je sudija odsvirao kraj Southampton je postao prvi klub u historiji Premiershipa koji je uspio pobijediti svakog aktuelnog prvaka.

Liverpool se tako pridružio Arsenalu, Manchester Unitedu, Manchester Cityju, Blackburnu i Leicester Cityju koji su nakon osvojene titule u narednoj sezoni izgubili od Southamptona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.