Kriza Redsa: Uspavani Liverpool pao bez ispaljenog metka

Southampton slavio s 1:0

Kriza Redsa: Uspavani Liverpool pao bez ispaljenog metka

E. Škorić

U zadnjem meču 17. kola engleskog Premiershipa Southampton je ugostio Liverpool i neočekivano stigao do pobjede (1:0).

Čudna je ovo sezona i prepuna neočekivanih rezultata, pa smo jednom takvom svjedočili i večeras na St. Mary'su u Southamptonu.

Liverpool je bez klasičnog štopera igrao večerašnji meč, pa su uz bekove Alexander-Arnolda i Robertsona zaigrali veznjaci Fabinho i Henderson.

Takva odbrana nije dugo izdržala i Southampton je poveo praktično u prvom ozbiljnijem napadu, u drugoj minuti. Danny Ings je lob udarcem atraktivno matirao Alissona i zatresao mrežu bivšeg kluba. U tom trenutku nema čovjeka na planeti koji bi se kladio da će ostati 1:0, ali ostalo je.

Southampton je odigrao savršeno večeras, naročito defanzivci koji su zatvorili sve prilaze svom golu. Liverpool je imao svoje šanse, no one nisu bile toliko izrazite.

Najopasniji po gol domaćih bio je Mane, ali i on kao i njegovi saigrači nisu imali svoju noć niti jasnu viziju kako doći do gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je tako upisao drugi poraz u 17. meču, ali ostaje lider s 33 boda, koliko ima i Manchester United, ali i utakmicu manje. Slijedi Leicester s 32, četvrti Tottenham ima 29, kao i peti Manchester City, dok je Southampton šesti sa 29 bodova. Toliko bodova ima i sedmoplasirani Everton.

Liverpoolu 17. januara slijedi paklen meč sa Manchester Unitedom u Premiershipu, dok će Southampton gostovati na King Poweru kod Leicestera.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bavarac88
1 sut u okvir gola za 90.minuta...smijesno ko je na prvom mjestu
11 6
Penderinos
Ko ce biti prvak ? Pa Mourinho ovo uzima 100 % najviše mi se svidja njihova igra, igraju ljudi na siguricu, odbrana zategnuta, a Kane i Son tandem iz snova. Mislim da oni mogu osvojiti najviše bodova pored svih nedaća koje su zadesile klub9ve
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi