Trener Parižana zagonetan

Pochettina na prvoj press konferenciji u PSG-u dočekalo pitanje o Messiju

Edmir Škorić

Mauricio Pochettino nedavno je predstavljen u Parizu, a danas je na press konferenciji govorio i Lionelu Messiju.

Messi je od ljeta slobodan igrač i od 1. januara 2021. godine dobio je pravo da razgovara s drugim timovima. Kako se povezivao i sa PSG-om, Pochettina je dočekalo pitanje o sunarodnjaku.

"Meni je Djeda Mraz dao poklon tako što mi je dozvolio da dođem u ovaj klub. Hvala predsjedniku i sportskom direktoru što su mi ukazali šansu. Tek sam nekoliko dana ovdje, još se prilagođavam, a imamo vremena da pričamo o igračima. Ono što je sigurno - svi veliki igrači su dobrodošli u PSG", kazao je Pochettino.

Pochettino je dakle ostavio mogućnost da Messi dođe u Pariz, ali nije želio ništa previše o tome govoriti danas pred meč sa St. Etienneom.

"Došao sam u sjajan tim, to sam znao odmah, a uvjerio se sada. PSG je grupa izuzetnih igrača, pravo je zadovoljstvo imati ih. Želim da izvučem najviše od svakog od njih, želim da pobjeđujemo i da to radimo sa stilom", dodao je Pochettino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.