Navijači Barcelone bi morali da budu spremni na loše vijesti: Najrealniji ishod je Messijev odlazak!
Foto - EPA

Agusti Benedito tvrdi

Navijači Barcelone bi morali da budu spremni na loše vijesti: Najrealniji ishod je Messijev odlazak!

Midhat Šljivak

Predsjednički izbori u Barceloni se bliže. Novog predsjednika katalonskog velikana trebali bismo saznati 24. januara, a najveći favorit za tu poziciju je Joan Laporta.

Tokom javnih nastupa mnogi obećavaju dosta toga. Aktuelna tema je i Lionel Messi kojem tokom ljeta ističe ugovor, a mnogi su spremni na sve kako bi legendarnog Argentinca zadržali u klubu.

Ipak, predsjednički kandidat Agusti Benedito nije optimitičan oko Leovog ostanka. On smatra da je najizvjesniji rastanak.

"Messijev ostanak bi svakako bila najbolja vijest za klub, ali nisam baš optimističan. S obzirom na situaciju u klubu, bilo bi veoma važno da ostane, ali bi morao da shvati da će naredne dvije godine biti veoma teške za nas", rekao je Benedito i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo je ovdje 20 godina, veliki je navijač Barcelone i vjerujem da mu je stalo. Dao nam je mnogo toga, baš kao i klub njemu. Ipak, najrealniji ishod je njegov odlazak narednog ljeta", poručio je Benedito.

Za nekoliko mjeseci će se sve znati o Messijevom eventualnom odlasku i odluka je na kraju samo njegova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Ma ok je to... jeste sigurno (među) najbolji(m) svih vremena... al već predugo traje faza u kom se gušila i La Masia i općenito mlađi momci koji su se solidno tukli koliko malo im se pažnje posvećivalo. Treba malo i njemu da osjeti nešto novo, i Barci da prodiše.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti