Ispred Messija su ostale samo još istinske legende, hoće li ih sve nadmašiti?
Foto - EPA

Odigrao 500. meč u La Ligi

Ispred Messija su ostale samo još istinske legende, hoće li ih sve nadmašiti?

Midhat Šljivak

Lionel Messi odigrao je jučer 500. meč u dresu Barcelone.

Zvijezda Barcelone tako je stigla do još jednog značajnog dostignuća u dresu katalonskog kluba, a prava je rijetkost da jedan fudbaler odigra toliki broj utakmica u jednom timu.

Ispred Messija su još devetorica po broju nastupa u prvenstvu Španije. Legendarni golman Andoni Zubizarreta je uvjerljivo prvi sa 622 utakmice i vidjet ćemo hoće li Messi uspjeti barem da mu se približi ili da ga nadmaši ako ostane još barem tri sezone u klubu.

Pored Zubizarrete velika su imena ispred Lea. Neke od njih će prestići već ove sezone, a ovako izgleda lista igrača sa najviše nastupa u historiji La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

1. Andoni Zubizarreta (622)
2. Joaquin Sanchez (565)
3. Raul (550)
4. Eusebio (542)
5. Manolo Sanchis (523)
6. Iker Casillas (510)
7. Sergio Ramos (506)
8. Xavi Hernandez (505)
9. Miquel Soler (504)
10. Leo Messi (500)

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi