Foto - EPA

Šta će biti sa Ramosom?

Sergio Ramos bi mogao otići zbog 'sitnice': Novac nije problem, ali dužina ugovora jeste

Midhat Šljivak

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos (34) nije ni blizu produžetka saradnje sa klubom.

Iskusni defanzivac je slobodan igrač na kraju sezone i ovog januara može pregovarati sa drugim ekipama, a po svemu sudeći to će i učiniti.

Florentino Perez je izašao sa ponudom pred Ramosa. On mu nudi jednogodišnje produženje saradnje sa istom platom od 12 miliona eura godišnje (smanjena sa 16 miliona kao i svim fudbalerima), ali kapiten Kraljeva je to odbio.

On želi ugovor na dvije godine, istu platu, ali za sada mu to Perez i rukovodstvo kluba ne želi ispuniti i ostaju pri svom stavu o jednogodišnjem produžetku saradnje.

Sve sa strane nestrpljivo čeka francuski prvak PSG. Oni bi rado ponudili sjajnom defanzivcu sve što poželi, ali Ramos još uvijek ne pregovara sa drugim ekipama.

Brat i agent Sergija Ramosa je poprilično ljut na Real Madrid

Činjenica da su pregovori Ramosa i Reala o nastavku saradnje daleko od realizacije očigledno nervira brata i agenta Renea Ramosa, a on je to javno odučio da iskaže.

Zato je podijelio objavu Alfreda Dura od 1. januara u kojoj piše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neko će morati da objasni kako i zašto smo došli do ove situacije, da kapiten i legenda kluba, bude na ovoj apsurdnoj listi igrača koji od danas mogu potpisati za bilo koji klub".

Sergio je od 2005. godine u Real Madridu, a za klub je odigrao 666 utakmica i postigao je 100 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.