Meteorolozi najavljuju oluju i snijeg do 20 centimetara, upitan meč Osasuna - Real Madrid

Nevrijeme u Španiji

Meteorolozi najavljuju oluju i snijeg do 20 centimetara, upitan meč Osasuna - Real Madrid

E. Škorić

Fronta hladnog vremena koja zahvata Španiju mogla bi u petak izazvati značajnu snježnu oluju u Navarri, što dovodi u pitanje odigravanje ligaške utakmice Osasuna - Real Madrid.

Osasuna i Real Madrid trebali bi igrati međusobno u subotu navečer u El Sadaru, ali sada je duel pod prijetnjom velike snježne oluje koja prijeti da će dovesti do toga da se utakmica odgodi.

Pamplona je posljednjih dana bila na čelu vrlo ledenog zimskog vremena diljem Španije uzrokovanog Olujom Dorom, a igrači Osasune bili su prisiljeni napustiti trening tokom vikenda dok tereni na Tajonaru nisu očišćeni od snijega.

Još uvijek niko sa sigurnošću ne može reći hoće li doći do otkazivanja utakmice, ali uveliko će ovisiti o tome da li će oluja zahvatiti veći dio Navarre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko do toga dođe, metereolozi smatraju da će biti 15 do 20 centimetara snijega, što bi značilo i definitivno otkazivanje duela u Pamploni.

Da stvari budu još gore usred hladnoće koja se najavljuje, meč je planiran navečer od 21 sat.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi