Foto - Screenshot

Bayernov šef

Rummenigge nema dilemu: Ronaldo je zasluženo najbolji igrač stoljeća

Midhat Šljivak

Prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge smatra da je Cristiano Ronaldo zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača stoljeća.

CR je nedavno u Dubaiju proglašen za najboljeg ispred Lionela Messija i Mohameda Salaha, a Rummenigge ovu nagradu smatra apsolutno zasluženom.

"Cristiano je zasluženo osvojio nagradu. Deset godina je igrao na nevjerovatnom nivou i dan danas odlično igra za Juventus", rekao je Rummenigge.

Naravno, Bayernov šef je ponosan na sve ono što je napravio Robert Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zbog Roberta smo izuzetno sretni. U 2020. godini nas je doslovno odveo do pet trofeja, među kojima je i onaj najveći na svijetu, Liga prvaka. Robert je fenomenalan, a u Lisabonu je nakon finala plakao jer je ispunio san", istakao je Rummenigge.

Legenda Bayerna još će godinu dana biti u klubu. Tada odlazi u zasluženu penziju, a na njegovo mjesto stiže Oliver Kahn.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.