Konačna lista glasova za najboljeg igrača stoljeća: Ronaldo uvjerljiv, Messi jedva ispred Salaha!
Foto - EPA

Cristiano imao uvjerljivu prednost

Konačna lista glasova za najboljeg igrača stoljeća: Ronaldo uvjerljiv, Messi jedva ispred Salaha!

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo proglašen je jučer na ceremoniji u Dubaiju za najboljeg igrača stoljeća po izboru Globe Soccera.

Globe Soccer je birao najboljeg u periodu od 2001. do 2020. godine, a na kraju je nagrada otišla u ruke zvijezde Juventusa, koji je tako dobio još jedno laskavo priznanje.

Uvjerljivo je Ronaldo slavio u ovom izboru. Dobio je 38 procenata glasova, dok su iza njega završili Lionel Messi, Mohamed Salah i Ronaldinho.

Messi je na kraju imao 24 posto glasova, Salah samo jedan procenat manje, dok je Ronaldinho imao 14 posto glasova.

Konačna lista glasova za najboljeg igrača stoljeća:

Cristiano Ronaldo - 38%

Lionel Messi - 24%

Mohamed Salah - 23%

Treba istaći da je na četvrtom mjestu sa 14 posto glasova završio Ronaldinho, ali je on zbog pravila da u finale idu trojica najbojih, otpao.

Kako se birao najbolji igrač stoljeća?

Najbolji fudbaler stoljeća birao se glasovima publike i stručnog žirija i to u dvije faze.

U prvoj koja je trajala od 23. novembra do 7. decembra, publika je online glasovima između 10 nominovanih odabrala trojicu, koji su potom otišli u finalni izbor.

Potom je ponovo publika glasala. Svaki registovani korisnik na zvaničnom sajtu je mogao glasati samo jednom, ali publika na kraju nije imala konačnu riječ.

Žiri je taj čiji se glas računao 60 posto, glas publike je donosio 40 posto glasova, a na kraju je Cristiano očigledno bio većinski izbor obje strane.

Top Komentari

zizu82
Hahahahahaha....E čuj Ronaldo ispred Mesija...Salah ispred Ćavija,Inijeste,Pirla,Zlatana,Benzeme,Levandovskog,Drogbe,Aguera,Suareza,Danija Alvesa itd.,itd....
11 4
Zaštita Identiteta
Pa realno i bi bilo bezveze da ne osvoji nagradu ispred organizacije u kojoj je jedan od vlasnika hahah
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi