Alaba je previsoko poletio: Ni Real mu ne da ono što traži
Foto - EPA

Nemaju namjeru da ga plaćaju 12 miliona eura godišnje

Alaba je previsoko poletio: Ni Real mu ne da ono što traži

M. Šljivak

David Alaba odlučio je odbiti sve ponude minhenskog Bayerna koje je imao i narednog ljeta će kao slobodan igrač napustiti klub.

Bavarski velikan je nudio unosne ugovore austrijskom fudbaleru, ali nakon što su ih on i agent Pini Zahavi odbili ponude, Bayern je povukao sve što je ponudio svom dugogodišnjem igraču.

Real Madrid je taj koji se smatra favoritom za dovođenje 28-godišnjeg defanzivca. Alaba i Zahavi su postavili uslove, a traži se plata od 12 miliona eura godišnje (nakon poreza), bonusi, te novac za Zahavija kao posrednika u transferu.

Međutim, El Chiringuito tvrdi da Real Madrid nema namjeru Alabi dati sve što želi. Plata od 12 miliona eura je prevelika i nju mu gotovo sigurno neće ponuditi.

Tako se Alaba našao u nezgodnoj situaciji. Njegova želja je bila potpis za Real, ali niko mu ne želi ponudi baš sve što želi i sada je potpis za Kraljeve došao u pitanje.

Oglasi

Austrijanac se još povezuje sa Liverpoolom, PSG-om i Manchester Cityjem i vidjet ćemo hoće li mu neki od ovih klubova ponuditi uslove kakve želi.

Kahn o Alabi: Prostrli smo mu crveni tepih, a on nije želio da prošeta po njemu

David Alaba napušta Bayern nakon što je gotovo kompletnu karijeru proveo u minhenskom klubu.

Austrijanac je postavio previsoke uslove novog ugovora. Bayern nije želio da pristane na to i on će kao slobodan igrač na kraju sezone napustiti klub.

Marca tvrdi da bi 28-godišnji defanzivac trebao postati novi član Real Madrida, a sjajni fudbaler se povezuje sa brojnim drugim klubovima.

O njegovom odlasku iz kluba govorio je legendarni Oliver Kahn, čovjek koji će od 2022. godine preuzeti dužnost predsjednika Bayerna.

"Naravno da je bolno izgubiti takvog igrača, ali postavili smo sebi limite. Kada agenti ne žele da čuju da smo u teškim vremenima za klubove, onda nastaje ovakva situacija", rekao je Kahn za Bild.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Situacija sa Alabom se gotovo sigurno neće promijeniti.

"Trenutno zaista ne znam šta će se desiti. Prostrli smo crveni tepih za Davida i išli smo do naših limita. David i posebno Pini Zahavi nisu željeli da prođu tim crvenih tepihom, pa smo ga ponovo savili", dodao je Kahn.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ga_Zi_JA
Sve si osvojio sa VELIKANOM BAYERNOM..razmisli malo dođi u 56SENAL, LIGU SAMPIONA ces GLEDATI naTV-u, a nema STRESA, to je EKIPA KOJA JE ZADOVOLJNA I U PORAZU..
7 4
Sloboda
Ukopat će ga onaj njegov židovčina
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi