Kako će večeras izgledati sastavi Milana i Juventusa?

Derbi Italije

Kako će večeras izgledati sastavi Milana i Juventusa?

E. Škorić

Večeras nas očekuje italijanski derbi između Milana i Juventusa.

Lider dočekuje aktuelnog šampiona na San Siru, a svi se nadamo da će se derbi igrati, bez obzira što na vrijeme gosti iz Torina nisu krenuli put Milana i još postoje sumnje u odgađanje utakmice zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom.

Konkretno, u Juventusu su pozitivni Juan Cuadrado i Alex Sandro, a danas će biti poznati rezultati kompletnog tima i ukoliko bude još nekoliko pozitivnih, nije isključeno da se derbi pomjeri za neki drugi termin, što naravno sada malo ko želi da se desi.

Dakle, Juventus na Milan ide bez standardnih bekova, a vrijedi napomenuti da Cuadrado ne bi igrao ni da je negativan, budući da je suspendovan. Nema ni Alvara Morate, jednog od glavnih igrača tima u dosadašnjem dijelu sezone.

Andrea Pirlo protiv bivšeg kluba mora nešto da smisli. Vjeruje se da će Merih Demiral zaigrati kao desni bek, dok bi lijevo trebao uskočiti Danilo, a štoperski tandem standardno Bonucci - De Ligt. U vezi se očekuju Chiesa i Ramsey kao krila, Bentancur i Rabiot u sredini i naprijed Dybala i Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Milana, nedostaje Ibrahimović, nema ni suspendovanog Tonalija, zatim Bennacera, Saelemakersa, ali vratio se ponajbolji igrač, lijevi bek Theo Hernandez.

Milanov sastav bi trebao da izgleda ovako: Donnarumma, Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernandez - Krunić, Kessie, Castillejo, Calhanogl, Rebić i Leao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi