Nedavno i bankrotirao

Vraća se jedan od najvećih promašaja Reala u historiji: Potpisao je za klub star sedam godina!

Admin Čaušević

Real Madrid je tokom prošlosti pravio neke od najvećih transfer u historiji fudbala, ali isto tako je bilo i veliki promašaja. 

Među igračima koji se nisu proslavili u dresu Los Blancosa je sigurno i Royston Drenthe koji je na Santiago Bernabeu stigao kao U21 prvak Evrope Nizozemske.

Drenthe je u međuvremenu prošao dosta toga, a prije nekoliko mjeseci je i bankrotirao. U 2021. godini cilj mu je da se vrati u fudbalski život.

Danas je potpisao za Racing iz Murcije, klub osnovan 2013. godine koji se takmiči u trećoj ligi Španije.

Ovaj 33-godišnji Nizozemac posljednji angažman je imao u svojoj zemlji gdje je nastupao za Kozakken Boys, također trećeligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.