Legendarni Brazilac se oglasio

Pele se oglasio i poslao poruku Ronaldu nakon što je optužen da je mijenjao podatke na Instagramu

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Pele našao se u centru pažnje zbog svog Instagram profila.

Naime, prije nekoliko dana Cristiano Ronaldo je oborio rekord Pelea po broju golova u karijeri. Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri zabio 758 golova, dok je Pele prema zvaničnom podacima postigao jedan gol manje.

No, u centru pažnje našla se Instagram stranica legendarnog Brazilca i mnogi su poručili da je promijenio biografiju nakon što je Ronaldo srušio njegov rekord.

Na Instagramu Pelea u opisu piše da je on u karijeri zabio čak 1.283 gola koliko tvrdi njegov bivši klub Santos, ali u zvaničnim podacima to tako ne piše.

Međutim, nakon što su mnogi osuli paljbu po Peleu zbog ovih podataka on se oglasio i poručio je da uopšte ništa nije mijenjao nakon Ronaldovog rekorda, te je poslao poruku Portugalcu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Opužen sam od strane javnosti da sam promijenio biografiju na Instagramu kako bi bacio u sjenu velike zvijezde koje ruše moje rekorde. Ta biografija je bila ista od prvog dana kada sam se pridružio Instagramu. Ništa od ovoga ne bi trebalo biti u centru pažnje osim tvojih rekorda i nevjerovatnih postignuća", poručio je Pele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.