Nije zaboravio velikog majstora

Iznenadio mnoge: Hazard otkrio s kojim igračem bi volio igrati da se može vratiti u prošlost

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard danas slavi svoj 30. rođendan i sigurno da mu je najveća želja da ga povrede konačno zaobiđu, te da ispuni očekivanja u Real Madridu.

Hazard je za rođendan odlučio dati intervju za televiziju RTBF u kojoj je govorio o svojoj karijeri, ali i mnogim drugim temama. Jedno od pitanja bilo je koje kvalitete bi volio posjedovati od drugih igrača, a Hazard je dao jako zanimljiv odgovori.

"Volio bih da imam Messijevu lijevu nogu, Zidaneovu način igra i Ronaldov glad za uspjehom", poručio je Hazard.

Također, jedno od pitanja novinara bilo je i da se može vratiti u prošlost da igra ili sarađuje s nekim fudbalerom koji je sada u penziji ko bi to bio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da nisam imao priliku da radim s njima to bi bili Zidane ili Thierry Henry. Ovako ću izabrati Riquelmea. On je fudbaler kojeg bih volio u poznati. Gledao sam ga kada sam bio dosta mlađi. Da, volio bih ga upoznati ili zaigrati s njim nekad neki meč rekreativnog karaktera".

Mnoge je izbor Riquelmea iznenadio, ali nevjerovatnog argentinskog majstora Hazard nije zaboravio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.